Nederlandse aandelen kunnen positieve ondertoon vasthouden

Willem Burgers en Hilco Wiersma, fondsbeheerders van Add Value Fund,geven een uitgebreide analyse van de recente ontwikkelingen rond een aantal Nederlandse small- en midcapaandelen. Volgens Add Value kon de Nederlandse aandelenmarkt afgelopen maand de positieve ondertoon vasthouden.

TKH Group, Nedap, Kendrion, Flow Traders, Neways, Koninklijke Brill, Accell Group, Vopak en Lucas Bols.

Het door de ECB gevoerde monetaire beleid is een belangrijke aanjager van het gunstige beleggingsklimaat voor aandelen. Voor heel 2015 verwachten de fondsbeheerders een ruime dubbelcijferige gemiddelde winstgroei in de portefeuille.

Hoofdpunten van de afgelopen maand

·         In november realiseerden 13 van de 16 deelnemingen (= 81%) een positieve koersperformance.

·         De afgelopen maand presteerden Flow Traders en Vopak bovengemiddeld in de portefeuille. Flow Traders presenteerde uitstekende halfjaarcijfers. Vopak toonde herstel na de zwakke zomermaanden.

·         Neways en Acomo presteerden in november benedengemiddeld. Deze underperformance had geen specifieke verklaring.

·         De belangen in Brunel International en Vopak zijn verder uitgebreid.

·         het belang in Aalberts Industries is na de zeer sterke performance van de achterliggende periode verkleind en op de positie in TenCate is winst genomen. Rond dit aandeel is veel te doen; de ontevredenheid over het overnamebod groeit.

Meer doortastendheid verwacht in M&A

De derde kwartaalcijfers van Kendrion bleven achter bij de verwachtingen. Wel is het orderboek beter gevuld dan een jaar geleden. Kendrion kan nog niet inschatten of er een nadelig effect zal zijn op omzet en resultaat door het VW-schandaal. De fondsbeheerders passen hun prognose voor 2016 licht neerwaarts bij. De verwachting is dat op de eerstvolgende jaarvergadering de nieuwe topman een indicatie zal geven van een eventuele koerswijziging in de strategie. Op het vlak van acquisities wordt meer doortastendheid verwacht.

Flow Traders profiteert van heftige koersbewegingen

Over het derde kwartaal rapporteerde Flow Traders zeer sterke cijfers. De handel in ETF’s geniet een continue inflow. De liquiditeitsverschaffer in ETF-markt profiteerde sterk van de heftige koersbewegingen op 24 augustus jl. Op die ene dag realiseerde Flow Traders 10% van de kwartaalwinst.

Vopak loopt vol

De prestaties van Vopak over de eerste negen maanden van dit jaar waren zeer solide. In een uitdagende marktomgeving wist het tankopslagbedrijf de bezettingsgraad van de terminals op te krikken tot gemiddeld 93%. Het laat een gezonde vraag zien naar opslagcapaciteit.

 

ABOUT THE AUTHOR
Mona Dohle
Mona Dohle speaks German and Dutch, she is DACH & Benelux Correspondent for InvestmentEurope. Prior to that, she worked as a journalist in Egypt and Palestine. She started her career as a journalist working for a local German newspaper. Mona graduated with an MSc in Development Studies from SOAS and has completed the CISI Certificate in International Wealth and Investment Management.

Read more from Mona Dohle

preloader
Close Window
View the MagazineI also agree to receive editorial emails from InvestmentEurope
I also agree to receive event communications for InvestmentEurope
I also agree to receive other communications emails from InvestmentEurope
I agree to the terms of service *


You need to fill all required fields!