BNY Mellon: Lentekriebels in de VS – economisch herstel pas in Q4

Related Content Related Articles

Zal de VS in 2015 eenzelfde herstelpatroon vertonen zoals zij vaak in het verleden heeft laten zien, namelijk dat economisch herstel in de lente volgt op economische verzwakking tijdens een barre winter? Jeff Mortimer, beleggingsstrateeg bij BNY Mellon IM, ziet de lente in de VS gloren, zij het aan het einde van 2015, als de bestedingen weer toenemen.

Goedkope olie sijpelt door in economie

BNY Mellon heeft de verwachtingen voor de bedrijfsinkomsten voor de eerste drie kwartalen van 2015 neerwaarts bijgesteld. Mortimer verwacht echter herstel in het vierde kwartaal, als consumenten en bedrijven profiteren van de effecten van de gedaalde olieprijzen.

Dure dollar hoeft niet erg te zijn

Er zit, volgens Mortimer, ook een positieve kant aan de sterke US dollar. Een stijging van de US dollar wordt doorgaans geassocieerd met een vertraging van de groei van bedrijfsinkomsten, maar ook met toenemende koers/winst ratio’s die deze vertraging weer compenseren. Bij een daling van de US dollar gebeurt precies het tegenovergestelde. Op termijn lijkt de invloed van de waarde van de US dollar neutraal te zijn.

Slechts tijdelijke verzwakking

BNY Mellon beschouwt de verzwakking van de Amerikaanse economie als tijdelijk en verwacht dat de economie weer zal opbloeien als de economie wereldwijd aan kracht wint en bestedingen van consumenten en bedrijven weer gaan toenemen. In die zin lijkt de lente in de lucht te hangen.

ABOUT THE AUTHOR
Mona Dohle
Mona Dohle speaks German and Dutch, she is DACH & Benelux Correspondent for InvestmentEurope. Prior to that, she worked as a journalist in Egypt and Palestine. She started her career as a journalist working for a local German newspaper. Mona graduated with an MSc in Development Studies from SOAS and has completed the CISI Certificate in International Wealth and Investment Management.

Read more from Mona Dohle

preloader
Close Window
View the MagazineI also agree to receive editorial emails from InvestmentEurope
I also agree to receive event communications for InvestmentEurope
I also agree to receive other communications emails from InvestmentEurope
I agree to the terms of service *


You need to fill all required fields!